Freestyle/HTM

FREESTYLE/HTM

Luleå Hundvänner har en freestyle/htm verksamhet under uppstart. Vi har ekipage som tränar och tävlar. Vår vision är att fler ska upptäcka denna gren och börja träna med oss! Vi har för avsikt att börja arrangera tävlingar då det inte arrangeras tävlingar i Norrbotten för tillfället. 
Vill Du hjälpa till att få sporten att växa i Luleå och Norrbotten? Tveka inte att ta kontakt med oss.  

Foto: Linn Sundström

Vad är freestyle/htm?

Freestyle kan beskrivas som kreativ lydnad till musik. Det är en allmän hundsport där alla hundar kan delta. Välj ut någon av dina favoritlåtar och låt din hund utföra konster och göra tricks till musiken – nu kan man säga att du tränar freestyle! 

Show, kreativitet och glädje

Freestyle är en hundsport som ger föraren möjlighet att visa fritt utformade lydnadsprogram till musik. Att träna freestyle med din hund både ger och kräver gott samarbete och kontakt mellan er. Grundtanken är att freestyle ska vara roligt både för förare och hund.

I freestyle finns två grenar: freestyle och heelwork to music, HTM. I Freestyleklassen väljer man nästan fritt rörelser medan man i HTM har tio fasta fotpositioner som programmet ska vara uppbyggt kring. Båda grenarna lämnar stort utrymme för din kreativitet när du sätter samman era rörelser och väljer er musik. 

Historia

Freestyle har varit officiell hundsport i Sverige sedan år 2007, men först 2011 blev heelwork to music en officiell tävlingsgren. Båda grenarna har snabbt blivit populära att träna och tävla.

Tävla i freestyle/htm

På tävling bedöms ekipagens program utifrån tre kategorier: precision och samarbete, innehåll samt tolkning av musik. Alla hundar som fyllt 12 månader är välkomna att delta. Ekipagen tävlar i olika tre olika klasser där kraven på programmet ökar med varje klass. Alla hundar får delta, men är hunden oregistrerad behöver den först ha en speciell tävlingslicens från SKK.


Freestyle/HTMgruppen

Varmt välkommen att kontakta Freestyle/HTMgruppen om Du har frågor eller funderingar, intresse av att gå kurs eller anordna tävling!


Facebook


Instagram


E-mail


Hitta till oss