SKKs åtgärder Covid-19

SKKs åtgärder Covid-19

Inställd klubbverksamhet i SKK-organisationen

SKKs centralstyrelse uttalar att ingen klubborganiserad verksamhet ska genomföras av någon klubb inom SKK-organisationen. Enda undantaget från detta är verksamhet där högst tio personer samtidigt förväntas befinna sig på samma plats utomhus och där de närvarande personerna inte har rest dit från andra delar av landet eller utlandet.

Detta gäller från den 27 mars till och med 31 maj 2020, men beslutet kan förlängas vid behov.

Med klubborganiserad verksamhet avses all form av tävlingsverksamhet, utbildning, träffar, promenader och liknande. Dessa beslut gäller tillsvidare och följs upp kontinuerligt av SKKs centralstyrelse, CS, och kansliets ledningsgrupp som noga följer utvecklingen och kommer att ta nya beslut när behov uppstår.

Påverkan på vår verksamhet

Träningar

AGILITY

Med tanke på rådande omständigheter kommer vårens planerade ridhusträningar på söndagar tyvärr att ställas in från och med idag 27 mars. Vi kommer dessvärre inte heller kunna betala tillbaka delen av avgiften som sträcker sig från 27 mars – 26 april då vi i dagsläget inte har någonstans att förvara våra hinder.

 

LYDNAD/RALLYLYDNAD

Cirkelträningarna avslutas. Arbetsgruppen återkommer om eventuell återbetlning. Sista Temakvällen planeras att vara utomhus.

Kurser

AGILITY

Agilitygruppen kommer tyvärr inte att kunna hålla några agilitykurser under våren men vår ambition är att förhoppningsvis kunna hålla kurser när pandemin har lagt sig.

LYDNAD/RALLYLYDNAD

Rallylydnadskursen för Hanna Nilssson ställs in. Studiefrämjandet kontaktar berörda angående återbetalning.

NOSEWORK

Nybörjarkursen ställs in. Noseworkgruppen ser över nya datum längre fram. Fortsättningskursen planeras idagsläget att genomföras.

Tävlingar

LULEÅ SUMMER KICKOFF 2020

Idagsläget får vi inte genomföra tävlingen med hänsyn till regeringens beslut om ett max antal personer på 50 under arrangemang. SKK:s beslut förbud sträcker sig till 31 maj. Vår ambition är att fortsätta arbetet kring tävlingen då det är över två månader kvar tills tävlingen ska äga rum. Vi följer självklart utvecklingen av den pågående situationen med Covid-19 i samhället noga och kommer givetvis att följa myndigheternas och SKK:s riktlinjer. I och med detta KAN tävlingen med kort varsel bli inställd. Om tävlingen blir av KAN internationella domare behöva ombokas och om detta händer garanterar vi fortfarande högklassiga banor.
TILLBAKA